Maariassa on luonnollisen kokoinen jouluseimi

Entinen paattislainen Tuuli Kastemaa on ollut mukana suunnittelemassa ja valmistamassa Maarian pappilan porttirakennuksen jouluseimenä.

Maarian pappilan porttirakennuksessa on esillä luonnollista koko oleva jouluseimi, jonka ovat suunnitelleet ja toteuttaneet eläkkeellä olevat opettajat ja harrastelijataiteilijat Tuuli Kastemaa, Leena Törmä, Marjatta Risku ja Heidi Nummila. Vaatteet nukeille on valmistanut Iiris Linkoranta. Näyttelyrakenteiden tekemisessä on avustanut Charlston Palombo Correia.

—Maarian itäisen alueneuvoston kokouksessa keksimme, että porttirakennus on kuin tallitila, jonne voisi valmistaa jouluseimen, kertoo entinen paattislainen Tuuli Kastemaa.
—Tämä ei siis liity Tuomiokirkon italialaiseen jouluseimeen, vaan Maarian jouluseimi on lähtenyt seurakuntalaisten omasta aktiivisuudesta. Aloitimme sen valmistamisen syyskuussa.
Maarialaisten jouluseimi edustaa ITE-taidetta eli nykykansantaidetta, mutta se on kiinni jouluseimiperinteessä. Punaiset kukat eli punavuokot viittaavat jo pääsiäisen tapahtumiin. Sininen on Marian väri. Maria onkin puettu siniseen viittaan ja punaiseen pukuun.
Jouluseimessä on kuvattuna pyhä perhe, kolme paimenta ja viisi lammasta. Lisäksi on enkeleitä, jotka on oivaltavasti valmistettu metalliverkosta ja koristenauhasta.
Ilmeisesti aivan oikea talli porttirakennus ei ole ollut, vaan se on ollut halkovarasto.
Maarian pappilan leivintupaan on koottu erilaisia pienoisseimiä yksityiskodeista. Niitä on tuotu ulkomaanmatkoilta, hankittu myyjäisistä tai askarreltu itse. Seimiasetelmat kuvastavat eri kansojen ja kulttuurien näkemystä joulun tapahtumista.
Seiminäyttelyn avajaiset olivat sunnuntaina. <\n>Porttirakennuksen jouluseimeen voi tutustua loppiaiseen saakka. Pienoisseimet ovat esillä 22. joulukuuta saakka. Näyttelyissä on opastus Maarian kirkon ja tallin seurakuntatilaisuuksien jälkeen sekä sunnuntaisin päivällä.

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä