Palin Granitista osa norjalaisille

Graniitin louhintaan erikoistuneet Palin Granit Oy ja norjalainen Lundhs AS ovat solmineet yhteistyösopimuksen Palin Granitin kivien myynnistä ja markkinoinnista. Samassa yhteydessä Lundhs hankkii 40 prosentin osuuden Palin Granitista. Yrityksistä syntyy yhdessä Pohjois-Euroopan suurin graniittiblokkien louhija ja markkinoija.

Käytännössä yhteistyö tarkoittaa sitä, että Palin Granit vastaa edelleen graniitin louhinnasta omilla louhimoillaan Suomessa sekä myynnistä ja markkinoinnista Pohjoismaissa, Venäjällä, IVY-maissa, Baltian maissa, Puolassa ja Saksassa. Lundhs vastaa Palin Granitin louhiman graniitin myynnistä ja markkinoinnista kaikilla muilla alueilla.
Palin Granit louhii Liedossa Kynnyksen louhimolla kahta graniittilajia. Omegaa louhitaan noin 70 kuutiometriä ja Lieto Rediä 150 kuutiometriä kuukaudessa.
— Olen erittäin tyytyväinen, että aloitamme yhteistyön juuri Lundhsin kanssa. Vakavaraisina perheyhtiöinä meillä on samanlaiset toimintatavat ja arvot sekä pitkät perinteet luonnonkiven louhinnassa. Myös tuotevalikoimamme täydentävät toisiaan erinomaisesti. Lundhsin tunnetuimmat kivet ovat sinisävyisiä, kun taas me louhimme lähinnä ruskeaa ja punasävyistä kiveä, sanoo Palin Granitin toimitusjohtaja Heikki Palin.
Palin Granit keskittyy raakakiven louhintaan. Yhtiö myi hauta- ja rakennuskiviliiketoimintansa Loimaan Kivi Oy:lle joulukuussa 2011 ja sisustuskiviliiketoimintansa Suomen Muotokivelle toukokuussa 2012.

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä