TVT ei korota vuokria

10.10.2017 Turun kaupungin omistama TVT Asunnot Oy ei ole korottamassa vuokria vuonna 2018. Yhtiö pidättäytyy vuokrantarkistuksista jo toisena vuonna peräkkäin. Nollatarkistus vastaa asukkaiden yhtiölle esittämään huoleen tulojen kasvua nopeammasta asumiskustannusten noususta.

TVT Asunnoilla on Jäkärlässä 350 vuokra-asuntoa, Moisiossa 130 ja Paattisilla yksi kahdeksan asunnon rivitalokohde. Yritys hallinnoi eri puolilla Turkua yli 11.000 vuokra-asuntoa.
TVT:n asuntojen käyttöaste on erittäin hyvällä tasolla.
—Yhtiötalouden kannalta korkea käyttöaste on hyvä asia. mutta seudun asuntomarkkinoiden kannalta huono, TVT Asuntojen toimitusjohtaja Teppo Forss tiivistää.
Kohtuuhintaista asuntoa tarvitsevia on enemmän kuin vapautuvia asuntoja. TVT onkin saanut asunnonhakijoilta kitkerää palautetta siitä, että yhtiö ei ole pystynyt tarjoamaan asuntoa. TVT:n tyyppistä kohtuuhintaista vuokra-asuntotarjontaa tarvittaisiin Turun seudulle lisää.
—Kun alueelle syntyy työpaikkoja ja asukasluku on nousussa, kohtuuhintaisten asuntojen puute ei saisi muodostaa pullonkaulaa kasvulle, Forss toteaa. 
TVT:n taloissa ei ole vapaita asuntoja sen paremmin Jäkärlässä kuin Mosiiossakaan.
TVT Asuntojen asukkailleen järjestämä veden- ja energiansäästökampanja Vesikuuri päättyi syyskuun lopussa. Ennakkotiedot kampanjan tuloksista ovat lupaavia. Säästöt vesi- ja vedenlämmityskustannuksissa vähentävät myös osaltaan yhtiön vuokrankorotuspaineita.

Rauli Ala-Karvia

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä