Tonttikauppa käynyt Liedossa ennätysvilkkaana

7.11.2017 Viime vuosina Liedossa on tonttikaupassa päästy vuosittain kovalla työllä 1,7—2 miljoonan euron sinänsä hyviin lukuihin. Tänä vuonna tonttikaupan vauhti on kuitenkin ollut kertaluokkaa kovempaa. Sekä yritys- että asuintontteja on myyty viime vuosia vilkkaammin.

Omakotitontteja on tähän mennessä luovutettu 27 kappaletta. Rivitaloja tehdään tavallista enemmän, ja niitä varten on tontteja luovutettu kahdeksan kappaletta. Kerrostalotontteja varten on tehty kolme varaussopimusta.
Asuintonttien myyntitulot ovat tässä vaiheessa vuotta 1,8 miljoonaa, ja maanmyyntitulot yhteensä noin 2,7 miljoonaa euroa. Ainakin yritysten kanssa käytäviä neuvotteluja pyrittäneen saamaan päätökseen vielä kuluvan vuoden aikana, joten summan voi odottaa nousevan yli kolmen miljoonan euron.
Yritystontteja on luovutettu 7,4 hehtaarin edestä, ja varaussopimuksia tehty 5,9 hehtaarin verran. Kunta omistaa yritystonttireserviä tällä hetkellä noin 52 hehtaaria, josta noin kolmasosasta käydään paraikaa neuvotteluja. Loppupinta-alasta esirakennettua eli valmista yritysaluetta on tarjolla 11 hehtaaria. Esirakentamatonta eli raakamaaksi luokiteltua maata kunta omistaa noin 21 hehtaaria.

Matti Lehtonen

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä