Toista tuhatta maarialaista puolustaa Jäkärlän kirjastoa ja nuorisotilaa

6.2.2018 Maarian kyläyhdistyksen lähetystö kävi eilen viemässä yhdistyksen keräämän adressin Jäkärlän nykyisen palvelutason säilyttämisen puolesta.

Maarian kirjaston ja nuorisotilan säilyttämistä vähintään nykyisellä palvelutasolla Jäkärlässä vaatii 1.150 allekirjoittaja.
Vetoomuksen otti vastaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lauri Kattelus (kok.), joka suhtautui maarilaisten vierailuun ymmärtäväisesti, vaikka itse asia ei hänelle kovin tuttu ollutkaan.
Maarian kyläyhdistyksen puheenjohtaja Timo Nurmio kertoi, että sama adressi toimitetaan myös kulttuurilautakunnan ja nuorisolautakunnan esittelijöille.
—Tavoitteena on saada myös johtavia viranhaltijoita sekä kaupunginhallituksen puheenjohtaja käymään täällä ihan paikan päällä, Timo Nurmio kertoi.
Allekirjoittajat ilmiottavat, etteivät he voi hyväksyä nykyisiä suunnitelmia ja tehtyjä päätöksiä kirjaston ja nuorisotalon lopettamisesta sekä niiden toiminnan siirtämisestä Yli-Maariaan rakennettavan koulun yhteyteen.
—Kirjaston ja nuorisotilan sijainnit ovat ihanteelliset. Ne sijaitsevat asuinalueemme keskellä, hyvän kulkumatkan päässä ja kaikkien tavoitettavissa — sekä autollisten että autottomien, vetoomuksessa sanotaan.
Adressissa vaaditaan, että lähikirjastoja ja nuorisotiloja pitää suojella ja niiden palveluita kehittää. Erityisen tärkeäksi tämä koetaan Jäkärlässä, josta Turun keskustaan on matkaa 15 kilometriä eikä poikittaista liikennettä Yli-Maarian suuntaan ole.
Pian Kailan ja Koskenniityn kaavoittamisen ansiosta laajenevassa Jäkärlässä ei nähdä hyvällä kirjastopalvelujen jäämistä esimerkiksi kirjastoauton varaan.
—Paluu 70-luvulle ei voi olla tämän päivän ratkaisu toiminnan kehittämiseksi, allekirjoittajat toteavat.

Rauli Ala-Karvia

Kommentit   

 
0 #1 Taina Ahti 07.02.2018 11:35
Kumpikin on täällä todella tarpeellinen ei saa misään tapauksesa viedä pois
Lainaa
 

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä