Seurakuntatalojen tekniikka omaan rakennukseen

8.3.2018 Purettavassa Liedon vanhassa seurakuntatalossa sijaitseva talotekniikka on parasta keskittää omaan erilliseen raennukseensa.

Tätä mieltä ovat suunnittelijat, jotka ovat selvittäneet, minne huhti—toukokuussa puettavan rakennuksen kellarissa nyt oleva jakamo sijoitetaan. Kellarista tekniikkaa jaetaan vanhan seurakuntatalon tarpeisiin, mutta myös Nuortentaloon ja uuteen seurakuntataloon sekä osin pappilaan.
Suunnittelijat esittävät, että uudisrakennuksen välittömään läheisyyteen rakennetaan pysyvä erillisrakennus. Tähän rakennukseen keskitetään Uuden seurakuntatalon, Nuortentalon, uudisrakennuksen sekä osin pappilankin talotekniikan jakamot ja tekniset tilat. Samaan yhteyteen rakennettaisiin jonkin verran varastotilaa erityisesti seurakunnan kiinteistötoimen käyttöön.
Puolilämmin rakennus olisi kooltaan noin 50—60 neliötä. Rakennus sisältyy siihen toimitilakokonaisuuteen, josta kirkkovaltuusto teki rakennuttamis- ja rahoituspäätöksen.
Kirkkoneuvosto päätti, että yhdistetyn teknisen tilan ja varastotilan urakoitsija kilpailutetaan A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy:n toimesta voimassaolevan hankintalainsäädännön mukaisesti. Päätös valittavasta urakoitsijasta tehdään myöhemmin keväällä kirkkoneuvoston kokouksessa.

Rauli Ala-Karvia

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä