Huono vedenpaine kiusasi Paattisilla ja Tortinmäessä

10.4.2018 Laskenut vedenpaine on haitannut Turun Vesihuollon asiakkaiden elämää viikonvaihteessa etenkin Tortinmäen suunnalla, mutta myös lähempänä kaupunkia Paattisilla.

Ongelmia todettiin jo edellisenä viikonvaihteena.
Turun vesihuollosta kerrottiin eilen aamulla paineiden laskemisen johtuvan siitä, että alueella sijaitseva paineekorotuslaite on mennyt rikki.
—Vika on tiedossa, ja sitä korjataan parhaillaan, kerrottiin vesilaitoksen neuvonnasta.
Korjauksen uskottiin tulevan valmiiksi eilisen aikana.
Aiemmin Turun pohjoisimmissa osissa käytetty vesi oli Vahdolta pumpattua pohjavettä. Nykyisin kaikki vesijohtoverkossa virtaava vesi on lähtöisin Kokemäenjoesta.
Jokivesi vesi pumpataan Huittisissa sijaitsevaan Turun Seudun Vesi Oy:n esikäsittelylaitokseen, jossa vedestä poistetaan kiintoaines. Samalla saadaan poistettua 99 prosenttia taudinaiheuttajista.
Kirkastettu jokivesi johdetaan Virttaankankaan harjulle, jossa se imeytetään maahan, minkä tuloksena on pohjaveden kaltaista tekopohjavettä.
Turussa käytettävä vesi ohjataan Saramäen kalliosäiliöön, jossa se johdetaan Halisten kautta vesijohtoverkostoon. Veden määrää verkostossa ohjataan automaattisesti kulutuksen mukaan. Tähän automatiikkaan kuuluvat osana paineenkorotuslaitteet.

Rauli Ala-Karvia

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä