Haravointijätteiden maksuton vastaanotto alkaa maanantaina

9.10.2018 Haravointijätettä otetaan maksutta vastaan Lounais-Suomen Jätehuollon jätekeskuksissa ja lajitteluasemilla 15.10.—12.11.2018.

Turussa haravointijätteitä otetaan vastaan Topinojan jätekeskuksessa. Aiemmin haravointijätettä on otettu vastaan Kuntecin multa-asemalla jätekeskuksen ulkopuolella. Multa-aseman toiminnan päätyttyä haravointijätteiden vastaanottopaikka on siirtynyt Topinojan jätekeskuksen porttien sisäpuolelle. Haravointijätteen tuojia opastetaan paikan päällä.
Haravointijätteenä otetaan vastaan lehdet, havunneulaset, ruoho ja kävyt. Kaikenlaisia oksia ja risuja voi jätekeskuksiin ja lajitteluasemille tuoda maksutta kampanja-ajan lisäksi ympäri vuoden. Maksuton vastaanotto koskee hyvin lajiteltuja kuormia, jotka tuodaan henkilöautolla, pakettiautolla, peräkärryllä tai kuorma-autolla. Mikäli asukas tuo haravointijätteen lisäksi risuja ja oksia, on materiaalit pidettävä erillään jakamalla kuorma esimerkiksi kahteen osaan.
Isompia haravointijätekuormia, kuten traktorin peräkärrykuormia tai kuorma-autokuormia, vastaanotetaan vain Topinojan jätekeskuksessa Turussa sekä Raision Isosuon, Paraisten Rauhalan ja Salon Korvenmäen jätekeskuksissa.

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä