Ruskon Vihreät omaksi yhdistykseksi

11.10.2018 Lokakuun aikana tulee kuluneeksi tasan kymmenen vuotta siitä, kun Ruskon valtuustoon valittiin ensimmäinen vihreä valtuutettu. Viime vuoden kunnallisvaaleissa Vihreät ylsivät Varsinais-Suomessa prosentuaalisesti suurimpaan vihreään vaalivoittoon, kasvattamalla paikkamääränsä yhdestä valtuutetusta neljään valtuutettuun. Valtuustoryhmä on toiminut nyt reilun vuoden ja vakiinnuttanut toimintansa.

Vihreä toiminta alkaa olla Ruskolla niin vakiintunutta, että ruskolaiset vihreät perustavat oman yhdistyksen Ruskon Vihreät. Tähän mennessä ruskolaisten paikallisyhdistyksenä on toiminut Liedon Seudun Vihreät.
—Haluamme tuoda toimintaa lähemmäs oman kunnan asukkaita, ja siksi oman yhdistyksen perustaminen tuntuu juuri tässä kohtaa mielekkäältä, toteaa uuden yhdistyksen puheenjohtaja Monika Antikainen.
Ruskon Vihreät haluaa madaltaa kynnystä osallistua paikalliseen vihreään toimintaan ja laajentaa keskustelupohjaa.
—Kuluneen valtuustokauden aikana vihreät ovat tehneet töitä etenkin ympäristö- ja koulutuskysymysten eteen. Näistä esimerkkeinä vaatimus lisäopettajan palkkaamisesta alakouluun, jotta ryhmäkoot pysyisivät pieninä ja soranoton vastustaminen pohjavesialueella. Tulevaisuudessa siintää myös toive siitä, että Rusko lähtee mukaan hiilineutraali kunta -toimintaan.
Ruskon Vihreiden hallitukseen valittiin perustamiskokouksessa Monika Antikaisen lisäksi Iida Salonen (varapj.), Nora Ojala (sihteeri), Miia Käär ja Joel Hakala.

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä