Lietoon halutaan lisää valoa

6.11.2018 Liedon tekninen lautakunta käsittelee tänään katuvalaistuksen paloajan lisäämistä.

Kuntalaisilta on tullut viestiä, että katuvalaistuksen toiminta-aikaa tulisi muuttaa puoli tuntia aikaisemmaksi aamulla. Nyt katuvalot syttyvät kello 5.30. Mikäli katuvalojen toiminta-aikaa aikaistetaan puoli tuntia, valot syttyisivät jo aamuviideltä. Tämän toimenpiteen lisäkustannukset olisivat noin 7.000 euroa vuodessa.
Lisäksi Taatilan ja Kärpijoentien alueelle on toivottu katuvalaistusta koko yöksi. Tämän alueen koko yön valaistus tuottaa lisäkustannuksia noin 3.000 euroa vuodessa
Lautakunnalle tehtävässä esityksessä pidetään
koko kunnan katuvalaistuksen aikaistamista perusteltuna, koska työpaikkaliikenne on aikaistunut. Valaistus lisää myös liikenneturvallisuutta.
Taatilan ja Kärpijoentien alueella valojen toiminta-aika läpi yön lisäisi alueen turvallisuutta. Alueella on esiintynyt jonkin verran asiatonta oleskelua ja ilkivaltaa, joten katuvalaistuksen toiminta-ajan lisääminen on perusteltua.
Vt. toimialajohtaja ehdottaa lautakunnalle, että koko kunnan alueella katuvalaistuksen toiminta-aikaa muutetaan puoli tuntia aikaisemmaksi ja Taatilan—Kärpijoentien alueella valot palavat koko yön.

Rauli Ala-Karvia

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä