Paikalliset | 26.09.2024 10:04

"Iskoisten kentän käyttäjien toiveet pitäisi huomioida paremmin"

Kentän vanha huoltokoppi tullaan purkamaan ja tilalle rakennetaan uusi.

Iskoisten urheilukentän remonttiin liittyvässä puistosuunnitelmassa ei ole huomioitu tarpeeksi käyttäjien toiveita. Tätä mieltä on Turun liikuntalautakunnan varapuheenjohtaja Joni-Juhani Laakso (ps.). Hän teki lautakunta-aloitteen, jossa vaatii selvitystä, miksi kentän käyttäjien laatimat ideat eivät ole päätyneet suunnitelmiin.

Liikunnan palvelukokonaisuus on sitoutunut osallisuuden edistäminen, ja Laakson mielestä Iskoisten urheilukentän suunnittelutyön pohjalta syntynyt puistosuunnitelmaselostus on ristiriidassa tämän tavoitteen kanssa.

Myös paattislaiset urheiluseurat ja muut yhdistykset ovat yhdessä tehneet Iskoisten urheilukentän puistosuunnitelmasta muistutuksen. Viime vuoden keväällä Turun kaupungin liikuntapalvelut järjestivät osallistamistilaisuuden, jossa paikalliset pääsivät kertomaan toiveitaan kentän suhteen. Näihin toiveisiin ei olla heidän mielestään tartuttu.

Iskoisten urheilukenttä peruskorjataan lähivuosina. Alueen asukkaat ovat toivoneet kentälle siirrettävää vaihtoaitiota ja pientä ”katsomoa” sekä pukuhuonetilaa. Näitä laaditussa suunnitelmassa ei ole. Suunnitelmassa on määritelty vain uusi huoltorakennus.

Myös pysäköintialue koetaan liian pieneksi. Etäisyydet ovat Paattisilla pitkät, eikä joukkoliikenteen käyttö ole aina mahdollista. Suunnitelmassa parkkipaikat sijoitetaan entisen skeittikentän paikalle.

Puistosuunnitelmassa oli mainittu ulkokuntosalin sekä beach volley -kentän rakentaminen. Näille paikalliset eivät kuitenkaan näe tarvetta. Kivenheiton päässä on sisäkuntosali ja nykyisenkin lentopallokentän käyttö olematonta. Niiden tilalle toivotaan niin sanottua lasten liikuntapuistoa, jossa voisi harjoitella vaikka tasapainoa ja hyppyjä.

Suunnitelmassa on esitetty juoksuradan poistamista, sillä jalkapallokenttää laajennetaan. Juoksurata korvattaisiin juoksusuoralla. Muistutuksessa painotetaan, että juokseminen on oleellinen osa vaikkapa yleisurheilua. Siksi juoksurata tulee olla kentällä, vaikka sitten kavennettuna kahden radan levyisenä.

Lounaisosan metsäalue puistosuunnitelman mukaan suojellaan. Paikalliset olisivat toivoneet sinne kuntoportaita.

Maria Suomi

 

Lue juttu kokonaisuudessaan Turun Tienoosta.

https://www.lehtiluukku.fi/lehdet/turun_tienoo

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi




Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.