Paikalliset | 29.08.2024 10:01

SBS Liedon kotiotteut evakossa — kotihalli ei täytä liiton vaatimuksia

SBS Liedon kotiotteut evakossa — kotihalli ei täytä liiton vaatimuksia

SBS Liedon Elmeri Kryssi ja liikuntapaikkamestari Kaj Lagerström keskustelevat Lietohallin yläparvella hallin loistavista olosuhteista, kuten valaistuksesta ja ilmanvaihdosta. He tapasivat jutunteon yhteydessä ja pääsivät samalla vaihtamaan ajatuksia tilanteen ratkaisuista.

SBS Liedon edustusjoukkueen valmistautuminen tulevaan kauteen on ollut poikkeuksellista, sillä joukkue on joutunut etsimään uusia paikkoja kotiotteluilleen. Syynä tähän on Lietohallin parkettialusta, joka ei enää täytä Salibandyliiton vaatimuksia. Viime kaudella liitto myönsi poikkeusluvan, mutta tulevalla kaudella joukkue saa pelata vain neljä kotiotteluaan Lietohallissa, loput siirtyvät Nousiaisiin.

Viime kaudella perjantai-iltaisin pelatut kotiottelut olivat tunnelmallisia tapahtumia: erätauoilla järjestettiin palloheittokilpailuja, DJ vastasi musiikista, ja juniorit kannustivat innokkaasti lippuineen. Tällä kaudella tällaisia kotiottelutapahtumia on vain neljä, mikä asettaa joukkueen uudenlaisten haasteiden eteen.

SBS Liedon joukkueenjohtaja ja kapteeni Elmeri Kryssi on hämmästynyt liiton päätöksestä ja toivoo tapauskohtaista harkintaa ja inhimillisempää otetta päättäjiltä.

—Mielestäni tämä areena palvelee peliämme hyvin kakkosdivisioonassa, eli neljännellä sarjaportaalla. Ymmärrän liiton halun tasapuolisuuteen, mutta en käsitä, miksi turvaetäisyyksistä voidaan tinkiä, mutta ei alustasta, Kryssi pohtii, huomauttaen, että monissa ylemmän sarjatason areenoissa turvaetäisyydet eivät täytä vaatimuksia.

Keskustelut synteettisen rullattavan maton hankinnasta käynnistyivät viimeksi keväällä, kun Salibandyliiton olosuhdeasioista vastaava yhteiskuntasuhdejohtaja Jari Kinnunen vieraili Liedon kaupungintalolla. Vierailun aikana Kinnunen keskusteli kaupunginjohtaja Mika Ingin ja liikuntapaikkamestari Kaj Lagerströmin kanssa lajin harrastusmahdollisuuksista ja synteettisen maton eduista ja sen tarpeellisuudesta.

—Salibandyliitossa on vahva tahtotila, että lajin kilpailutoiminnassa pelattaisiin synteettisillä alustoilla parketin sijaan. Nykyään 90 prosenttia liiton peleistä pelataan synteettisellä alustalla, Kinnunen toteaa.

Kinnunen korostaa synteettisen alustan etuja: kevyt pallo kulkee paremmin ja tasaisemmin synteettisellä pinnalla, ja alusta tarjoaa paremman pistejoustavuuden pelaajien jaloille. Lisäksi synteettisen alustan ylläpito- ja huoltokustannukset ovat alhaisemmat kuin parketin, sillä sitä ei tarvitse lakata tai hioa, eikä se reagoi herkästi ilmankosteuden vaihteluihin. Lisäksi synteettinen alusta on Kinnusen mukaan parempi myös käsipalloon ja lentopalloon.

Hänen mukaan SBS-Liedon tilanne on harmillinen, mutta huomauttaa, että olosuhteiden mukautumiseen on annettu reilusti aikaa, ja tilanne on ollut tiedossa joukkueenjohdolla.

Kinnunen painottaa alustan vakioimisen tärkeyttä yhdenvertaisuuden vuoksi.

—Haluamme olla tasapuolisia jokaiselle joukkueelle, jotta kukaan ei saisi kohtuutonta etua pelaamalla kotiottelunsa muista joukkueista merkittävästi poikkeavalla alustalla, Kinnunen summaa.

Viktor Brenner

Lue juttu kokonaisuudessaan Turun Tienoosta.

https://www.lehtiluukku.fi/lehdet/turun_tienoo

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi




Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.