Paikalliset | 19.09.2024 10:20

Jokilaakson vuoropäiväkodilla edessä peruskorjaus

Jokilaakson vuoropäiväkodilla edessä peruskorjaus

Jokilaakson vuoropäiväkodin peruskorjauksen yhteydessä päiväkodin vanhemmassa osassa ilmeni riskirakenteita. Päiväkotiin teetettiin osana hankesuunnittelua kosteus- ja sisäilmatekninen kuntotutkimus Contro Oy:n toimesta. Tutkimuksissa tehtiin rakenneavauksia, näytteenottoja sekä ilmanvaihtoa ja sisäilmaa tutkittiin ja analysoitiin laboratorio-olosuhteissa. Tutkimustulokset osoittivat, että päiväkodin vanhassa osassa on riskirakenteita. Vaikka rakenteissa oli paikoin mikrobikasvustoa, eivät sisätilan yhdistepitoisuudet ylittäneet viitearvoja, joista olisi haittaa terveydelle. Rakennuksessa havaittiin useita ilmavuotokohtia, joiden kautta sisäilmaan pääsee jonkin verran yhdisteitä vaurioituneista rakenteista. Lisäksi ilmanvaihdon todettiin olevan puutteellinen.

 Nyt päiväkodin lapsia on sijoitettu väliaikaisesti eri paikkoihin.

—Meillä on kaksi varahoitoyksikköä Hyvättyläntiellä Kisapuistossa. Se oli meille varattuna puskuritilana ja lapsia on nyt viety sinne. Lisäksi yksi ryhmä toimii Jokilaakson koululla. Tilanteen takia lapsia on jouduttu ripottelemaan eri paikkoihin ja heitä joudutaan varmasti vielä sijoittelemaan uudelleen. Riippuu siitä, saadaanko Lemminkäinen meidän käyttöömme. Keskustassa pitäisi olla aina puskuritilat, kun lapsia muuttaa Lietoon lisää, sivistyspalvelujen toimialajohtaja Laila Mäkelä kertoo.

Jokilaakson vuoropäiväkodin uudessa osassa toimii edelleen yksi varhaiskasvatusryhmä, joka tarvitsee vuorohoitoa.

—Vuorohoitoa tarvitseviakin joudutaan tulevaisuudessa kuljettamaan edestakaisin. Terveys edellä täytyy kuitenkin toimia, Mäkelä jatkaa.

Sivistysjohtajan mukaan vanhemmilta on tullut jo palautetta lasten sijoittelusta.

—Tahallamme emme tätä kuitenkaan tee, vaan olosuhteiden pakosta. Ymmärrettävästi on perheitä, joilla on lapsia sijoiteltu useampaan paikkaan, joiden välillä joudutaan nyt kulkemaan. Paras vaihtoehto on kuitenkin se, että lapsille saatiin turvalliset tilat.

Tällä hetkellä tilanne koskettaa kolmea Jokilaakson vuoropäiväkodin ryhmää, mutta kun päiväkodin varsinainen korjaus tulevaisuudessa alkaa, on selvää, ettei uudessakaan osassa voida jatkaa vuoropäiväkodin toimintaa samanaikaisesti, kun työkoneet täyttävät päiväkodin pihan.

 

Korjauksen kesto vielä epäselvä

Liedon teknisten palvelujen toimialajohtaja Jonas Nylund toteaa tilanteen olevan valitettava.

—Parempiin väistötiloihin siirtyminen tulee eteen seuraavassa vaiheessa. Siihen liittyen on vielä selvitykset käynnissä, mutta pyrimme siihen, että se tapahtuisi ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

Samaan aikaan Jokilaakson vuoropäiväkodin peruskorjausta lähdetään suunnittelemaan.

—Suunnitelman tekeminen aloitetaan heti, mutta sen valmistuminen ja peruskorjauksen aloitus ajoittuvat ensi vuodelle, Jonas Nylund sanoo.

—Myös peruskorjauksen kesto on vielä epäselvä. Asiat selviävät vasta, kun päiväkodin vanhan osan rakenteita avataan. Pintojen poistamista tulee tehdä, jotta päästään kunnolla näkemään ongelman laajuutta. Suunnittelukin vaatii rakenteiden näkemistä, hän jatkaa.

Ina Virtanen

 

Lue juttu kokonaisuudessaan Turun Tienoosta.

https://www.lehtiluukku.fi/lehdet/turun_tienoo

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi




Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.