Urheilu | 17.10.2024 15:00

MS Parma kolmastoista Ruotsin 25-Mannassa

MS Parma kolmastoista Ruotsin 25-Mannassa

MS Parman ykkösen ankkuriosuutta veti Eero Heinonen.

MS Parman ykkösjoukkue suunnisti tasaisen suorituksen kansainvälisessä 25-Mannaviestissä Tukholman eteläpuolella Rudan ulkoilualueella. Joukkue oli 13. sijalla 360 joukkueesta. Suomalaisjoukkueista seura oli neljäs. Edelle sijoittuivat joensuulainen Kalevan Rasti, Helsingin Suunnistajat ja Tampereen Pyrintö.

Vähältä piti, ettei joukkue saavuttanut tavoitettaan kymmenen parhaan joukkoon, mutta pieniä virheitä tuli liikaa sen saavuttamiseksi. Seura osoitti kovaa tasoaan tiukassa kansainvälisessä kisassa. 25-mannassa joukkueessa tulee olla eri-ikäisiä suunnistajia ja naisille on omat kiintiönsä. Voiton kisassa vei OK Linne Uppsalasta.

Ykkösosuudella viestiä vei Anna Karlova, joka oli sijalla 48, mutta vain 2.13 kärjen jäljessä. Toisella osuudella maastossa oli ruuhkaa kuten ensimmäiselläkin ja letkat haittasivat Akseli Ruoholan ohittelua, mutta sijoitus nousi kuitenkin 21. sijalle. Tämän jälkeen seuraavat viisi osuutta juostiinkin niin sanottuina neliosuuksina, eli maastossa oli neljä suunnistajaa joukkueesta yhtä aikaa.

Kolmatta osuutta veivät Veli-Matti Hanhela, Jussi Karttila, Olli Mattila ja Vesa Äyräs, jotka nostivat joukkueen sijalle 17. Neljättä osuutta suunnistivat nuoret Laura Lamppu, Elmo Salmenoja ja Lassi Ekström sekä kokeneempi Outi Sareila. Tasapainoisen suorituksen jälkeen sijoitus oli 15.

Viidennellä osuudella tulessa olivat miesten nelikko Ossi Rasmus Priks, Tomas Lima, Jurgen Joonas ja Kristo Heinmann. Sija oli nelikon jälkeen 16s. Tämän jälkeen vuorossa olivat naiset kokoonpanolla Miina Hyy-
tiäinen, Sonja Julkunen, Tessa Salmia ja Alexandra Enlund.

Seitsemännellä osuudella veivät viestiä taas miehet kokoonpanolla Tuukka Mäkinen, Samuli Salmenoja, Topi Penttinen ja Arto Talvinen. Nelikko nosti MS Parman sijalle 13.

Kolmanneksi viimeisellä osuudella viestiä vei Sanna Paukkunen, joka toi joukkueen vaihtoon sijalla 14. Sama sija oli Maija Sianojan osuuden jälkeen, kun hänelle tuli muutaman minuutin virhe. Ankkurina oli Eero Heinonen, joka oli maalissa sijalla 13, käytyään kovan loppukirikamppailun OK Tisarenin ankkurin kanssa 12. sijasta.

MS Parman kakkosjoukkue oli sijalla 109, Maarian Mahti sijalla 239 ja MS Parman kolmonen hylättiin 24. osuudella.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi




Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.