Paikalliset | 17.10.2024 15:01

Maaria-Paattisten kotihoidolle ja Teijuntuvalle parhaat asiakasarviot

  • Teijuntuvan hoitohenkilökuntaa.Rosa-Maria Wirtanen, Jaana Roos-Willisi, Minna Sundell, Elina Mäkipere, Jaana Luukkala.

  • Maaria-Paattisten kotihoidon henkilökuntaa.Tanja Lampola, Juho Sainio, Jutta Kallin, Johanna Pitkäranta.

Maaria-Paattisten kotihoito sekä vanhusten ryhmäkoti Teijuntupa Liedossa saivat Varsinais-Suomen alueen parhaat asiakasarviot THL:n kansallisessa vanhuspalvelujen asiakastyytyväisyyskyselyssä.

Maaria-Paattisten kotihoito oli peräti koko maan kymmenen parhaan joukossa kotihoidon ja yhteisöllisen asumisen sarjassa. Vanhusten ryhmäkoti Teijuntupa sai puolestaan parhaat asiakasarviot Varsinais-Suomen ympärivuorokautinen palveluasumisen -sarjassa.

Viime torstaina julkaistuihin vuoden 2024 kyselytuloksiin saatiin vastaus 43.000 ikäihmiseltä kotihoidossa, yhteisöllisessä asumisessa ja ympärivuorokautisessa palveluasumisessa. Tiedonkeruuseen osallistui noin 2.400 yksikköä ympäri Suomen.

Kansallinen vanhuspalvelujen asiakastyytyväisyyden seuranta on vanhuspalvelulakiin sisältyvä kysely, joka tehdään kahden vuoden välein. Nyt kyseessä oli ensimmäinen lakisääteinen kysely, jota edeltävä pilottikysely toteutettiin vuonna 2022.

Yksikön esimies Tanja Lampola Maaria-Paattisten kotihoidosta kertoo, että kotihoidon arki jatkuu normaalisti asiakastyytyväisyyskyselyn hyvästä tuloksesta huolimatta.

—Kaksi vuotta sitten olimme Varsinais-Suomen kymmenen parhaan joukossa, mutta nyt koko maan kymmenen parhaan joukossa. Meidän tuloksemme siis nousi, Lampola kertoo.

Maanlaajuisesti asiakastyytyväisyys kotihoidon saralla on huonontunut. Mikä on Maaria-Paattisten kotihoidon kantava voima?

—Ongelmien syynä voi olla vallitseva hoitajapula ja henkilöstön vaihtuvuus. Meillä henkilökunnan kantava voima on hyvä ja toimiva työyhteisö sekä työntekijöiden halu tehdä vanhustyötä. Asiakkaat ovat tyytyväisiä, kun tutut hoitajat käyvät heidän luonaan, Lampola kommentoi.

Hän uskoo nyt saadun asiakasarvion olevan työntekijöille palkitsevaa.

—Vaikka työ on raskasta, on hienoa, että hyvää palautetta tulee asiakkailta. Sen innoittamana jaksaa tätä tehdä.

Myös Liedon Teijuntuvalla iloittiin maakunnan kärkipaikan tunnustuksesta.

—Tosi iloisin fiiliksin ollaan. Meillä on pieni 12-paikkainen yksikkö ja välillä mietimme, saammeko tässä jatkaa, kun hyvinvointialueella pitäisi kaikki olla isompaa ja halvempaa. Voimme tuloksella osoittaa, että pienemmillä yksiköillä on suuri merkitys ja se näkyy työssä, Teijuntuvan ja Amandakodin esihenkilö Minna Sundell iloitsee.

—Teijuntuvan asukkaille ja omaisille näkyy pieni työyhteisö, jossa toimii yhteen hiileen puhaltavia hoitajia, hän jatkaa.

Sundell kertoo työyhteisön juhlistavan tulosta järjestäen mukavaa tekemistä vapaa-ajalla, mahdollisesti risteilyn merkeissä.

—Omalla ajalla ja omalla rahalla, nyt kun on säästötoimet päällä.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi




Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.