Urheilu | 25.07.2024 09:13

Sheikki pärjää, jos ei laukkaa

Lietolaisen Matti Lautamäen omistama ori Sheikki lähtee lauantaina viidettä kertaa kuninkuusraveihin. Vaikka kausi on ollut kohtalaisen vaatimaton, Lautamäki arvioi oriin pärjäävän joukossa, jos pysyy ravilla.

— Suhtauduin vähän epäilevästi tämän vuoden kuninkuusraveihin, kun hevonen ei ole tuntunut kovin hyvältä. Jalkoja on hoidettu, ja Forssan juoksu 10 kesäkuuta vakuutti kuitenkin sen verran, että päätin ilmoittaa Sheikin.
Kuninkuuskilpailuun ilmoitettiin vain 12 hevosta.

—Kärjen juoksut etenkin Suurmestaruudessa saattoivat pelottaa omistajia lähettämästä omiaan mukaan kovaan kisaan. Me kuitenkin lähdemme, sillä onhan se hienoa, että oma hevonen on viidettä kertaa tällaisessa kilpailussa, Lautamäki sanoo.

Viime vuonna Sheikki meni Lautamäen valmennuksessa kokonaiskisan kolmanneksi. Sheikin valmennusvastuun Lautamäki antoi sittemmin kouvolalaiselle Jussi Suomiselle.

—Tunnen Jussin entisestään. Hänellä on järki päässä ja jalat maassa, perustelee Lautamäki valmentajan valintaa.

Siksi toisekseen Lautamäki kyllästyi suhaamaan Liedon ja Suomusjärven väliä, Sheikki kun asui pitkäaikaisen kuskinsa Arto Hammarin kotitallilla.

Sheikki on nyt 14-vuotias, eli ensi kausi on viimeinen sen kilpauralla jo iänkin vuoksi.
— Ouluun emme enää ensi vuonna pyri. Ehkä turistina menen, mutta en hevosen kanssa.

Sheikki on kärsinyt tänä vuonna laukoista. Vuoden 16 kilpailussa laukkaprosentti on ollut 56 ja hylkäysprosentti yli 30. Koko urallaan Lautamäen ori on kilpaillut 176 kertaa, ottanut 30 voittoa ja kerännyt palkintoina 230.745 euroa. Ennätys autolähdössä on 19,9a ja tasoitusajossa 21,9.

 

Rauli Ala-Karvia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi




Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.