Urheilu | 29.08.2024 09:57

Suunnistusinto ei näytä hiipumisen merkkejä

Suunnistusinto ei näytä hiipumisen merkkejä

Maarian Mahdin suunnistuksen vetäjä Kirsti Moilanen (keskellä) kukitti maailmanmestari Pirkko Kalliolan sekä seuran vanhimman MM-kisoihin osallistuneen suunnistajan Raimo Helinin.

Maarian Mahdin talolla järjestettiin viikko sitten torstaina mitalijuhlat. Seuran suunnistaja Pirkko Kalliola voitti kultaa Varsinais-Suomessa järjestettyjen suunnistuksen veteraanien MM-kisoissa ja tämän lisäksi sprintissä hän sai hopeasijan.

—Näitä kultamitalijuhlia ei Mahdin historiassa ole niin monta kertaa tapahtunut. Aikaisempi ja seuran ensimmäinen kultamitali tuli Kanadassa vuonna 2005 ja sen suunnisti sarjassa H65 Juhani Jokinen. Nyt Pirkon kultamitali on siis toinen ja sen Pirkko suunnisti sarjassa D70, Maarian Mahdin suunnistuksen vetäjä Kirsti Moilanen kertoo juhlapuheessaan.

Lopuksi oli aika kiittää vielä seuran vanhinta MM-kisoihin osallistunutta Raimo Heliniä, joka otti osaa MM-kisojen H90-sarjaan. 90-vuotias Helin selviytyi hyväksytysti kaikista osakilpailuistaan.

Mahtilaiset olivat yhtä mieltä siitä, että Turun suunnistajille Pirkon kultamitali oli menetys. Hän nimittäin siirtyi aikanaan seurasta Mahdin riveihin.

—Aloitin suunnistamisen 35-vuotiaana. Siskoni mies kävi kuntorasteilla ja sitä kautta innostuin itsekin, Pirkko Kalliola kertoo.

Nyt 71-vuotias maailmanmestari kertoo, ettei suunnistusinto näytä hiipumisen merkkejä.

—Ensi vuonna MM-kisat järjestetään Espanjassa. Ehdottomasti lähden sinne puolustamaan mitaliani entistä kovemmalla juoksuvauhdilla, Kalliola nauraa.

Ina Virtanen

Lue juttu kokonaisuudessaan Turun Tienoosta.

https://www.lehtiluukku.fi/lehdet/turun_tienoo

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi




Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.