Urheilu | 18.07.2024 09:32

Tavoitteena edelleen 
Peru ja MM-kilpailut

Tarvasjoen Urheilijoita edustava moukarinheittäjä Reko Tuominen, 19, kärsi viime vuonna selkävaivoista. Kun niistä päästiin, revähti jalka. Vamma vaati ensin lepoa ja vaikeutti nopeusharjoittelua.

— Kun saisi yhden ehjän vuoden harjoitella, puuskahtaa Aurassa asuva ja Turussa Kerttulin urheilulukion viimeisen vuoden aloittava mörssäri.

Kauden päätähtäin oli asetettu 19-vuotiaiden MM-kisoihin, jotka käydään elokuun lopulla Perun pääkaupungissa Limassa.
Järjestäjien karsintaraja on 67,50, mutta Suomen Urheiluliitolle se ei riitä. SUL laittoi ehdoksi kisamatkalle 69,97 metriä. Karsiutujia ei SUL halua kustantaa Etelä-Amerikkaan.

— Ja silloinkin kisamatkasta pitäisi maksaa itse 1.200 euroa. Rahapulasta kärsivät SUL lähettäisi mukaan lajiin vain kaksi edustajaa, joten mutkainen on tie Limaan, Tuominen kommentoi.

Kauden parhaan tuloksensa 63,99 Tuominen heitti maanantaina Helsingissä.

— Sekin lähti ringin kautta, mikä vei pituutta heitosta.

MM-tulosrajan rikkomista voi vielä yrittää muutamissa kansallisissa kilpailuissa tai viimeistään Riihimäellä nuorten SM-kisoissa 2.—4. elokuuta.

Jos MM-portti ei aukea, Tuominen toivoo pääsevänsä Pohjoismaiden mestaruuskilpailuun.

Rauli Ala-Karvia

 

Lue Koko juttu painetusta Turun Tienoosta.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi




Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.