Urheilu | 19.09.2024 10:30

Team Toro voitti ruohonleikkureiden avoimen luokan

Team Toro voitti ruohonleikkureiden avoimen luokan

Lietolainen Team Toro voitti tällä kaudella päältäajettavien ruohonleikkureiden avoimen luokan suomenmestaruuden ja tuli toiseksi Baltic-cupissa. Kuva Viron Alansin kisasta 7. syyskuuta. Ratin takana Mikko Laine. (Kuva: Riku Suominen)

Päältäajettavilla ruohonleikkureilla on ajettu kilpaa jo parikymmentä vuotta. Kyseessä on kestävyyskisa, jonka pituus SM-tasolla on kolme tuntia.

Lietolainen Team Toro #57 kilpaili edeltävät viisi kautta vakioluokassa, jonka suomenmestaruuden tiimi voitti viime vuonna.

—Täksi kaudeksi rakensimme uuden kisaleikkurin, vaihdoimme luokkaa ja kilpailimme avoimessa luokassa. Voitimme suomenmestaruuden nyt siinäkin, kertoo Riku Suo-
minen.

Lisäksi tiimi sai Baltic-cupissa toisen sijan. Baltia-sarjaa ajetaan Suomessa, Latviassa ja Virossa. Kauden viimeinen kilpailu käytiin Viron Alansissa.

Tällä kaudella Team Torossa ovat ajaneet Riku Suominen, Tony Asi-
kainen, Mikko Laine, Jarno Jänttilä, Joeli Kirkkala, Jussi Kirkkala, Jarmo Uusitalo ja Heikki Ruoho.

Kilpailuissa kalustona käytetään päältäajettavaa ruohonleikkua, josta on poistettu leikkuupöytä ja terät. Voimanlähteenä on yksisylinterinen pystyakselinen moottori.

Avoimessa luokassa runko ja moottori ovat vakioleikkurista, mutta muuten kaluston rakentaminen on vapaampaa kuin vakioluokassa. Esimerkiksi avoimessa luokassa moottorin kansi ja kaasutin ovat vapaat. Moottorin asentoa saa muuttaa. Ruiskut, turbot ja ilokaasut on sallittu.

Akselistot ja ohjauslaitteet ovat vapaat. Raideleveyttä saa muuttaa maksimileveyden eli 120 senttimetrin puitteissa. Renkaat ovat vapaat, mutta vanteen enimmäiskoko on 12 tuumaa.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi




Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.