Paikalliset | 25.07.2024 09:26

Ruskolla yhä pienin työttömyys

Varsinais-Suomen työttömyydessä tapahtui varsin odotettu ja selkeä notkahdus huonompaan suuntaan kesäkuussa. Näin tapahtuu kesäkuussa lähes poikkeuksetta. Huolestuttavaa kuitenkin on työvoiman kysynnän hiipuminen.

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli kesäkuun lopussa 24.200 työtöntä työnhakijaa. Työttömien määrä nousi 2.600 hengellä edelliseen kuukauteen verrattuna. Vuotta aiemmasta on työttömien määrä noussut 2.500 henkilöllä eli 12 prosenttia. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 10,3 prosenttia.

Tienoon kunnista alhaisin työttömyysprosentti oli Ruskolla, jossa se oli 4,6. Ruskolla oli työttömiä työnhakijoita 145. Vuosi sitten vastaava luku oli 146. Ruskolla ilmoitettiin 22 avointa työpaikkaa kesäkuun lopussa.

Liedon työttömyysprosentti oli 6,4. Työtä vailla oli 654 lietolaista. Vuosi sitten määrä oli 520. Liedossa oli 61 avointa työpaikkaa kesäkuun lopussa.

Turun työttömyysprosentti oli 13,5.

Koko Varsinais-Suomessa nuorten, alle 25-vuotiaiden työttömyys on noussut vuodessa neljänneksellä oli 26 prosentilla. Yli 60-vuotiaiden työttömyys on vuodessa noussut kuudella prosentilla.

Ammattialoittain vuodessa on eniten lisääntynyt maanviljelijöiden ja metsätyöntekijöiden työttömyys. Lisäksi voimakkaasti on lisääntynyt rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöiden työttömyys sekä erityisasiantuntijoiden työttömyys. Kesäkuun lopussa avoimia työpaikkoja oli tarjolla Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistoissa 2.100 kappaletta.

Pekka Remes

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi




Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.