Paikalliset | 05.09.2024 11:22

Poliisi selvittää nuorten väkivaltarikoksia Liedossa

Poliisi selvittää nuorten väkivaltarikoksia Liedossa

Lounais-Suomen poliisi selvittää kahta Liedossa tällä viikolla nuorten keskuudessa tapahtunutta ryöstörikosta. Poliisilla on käsitys tapahtumien kulusta ja osallisista.

Poliisille on ilmoitettu kahdesta alkuviikolla Liedossa tapahtuneesta tilanteesta, joissa noin 14—16-vuotiaiden nuorten joukko on kohdistanut väkivaltaa nuorempia uhrejaan kohtaan.

Näissä tilanteissa joukko on pahoinpitelemällä tai väkivallalla uhkailemalla vaatinut uhreiltaan omaisuutta, kuten kännyköitä, vaatteita ja rahaa. Uhrit eivät ole loukkaantuneet vakavasti.

Ilmoitetut ryöstörikokset ovat tapahtuneet maanantaina ja tiistaina, ja molempiin tekoihin liittyy osittain samoja henkilöitä.

Poliisi on tehnyt tapauksiin liittyen kiinniottoja ja selvittänyt tapahtumien kulkua. Poliisilla on siten käsitys tapahtumien kulusta ja epäiltyihin tekoihin liittyvistä henkilöistä.

– Koska niin epäillyt rikoksentekijät kuin uhrit ovat alaikäisiä, poliisi ei yksityiskohtaisemmin voi avata tapahtumien kulkua julkisuudessa, sanoo tutkinnanjohtaja, komisario Juhani Malmberg Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Poliisin tietojen mukaan selvitettävissä tapauksissa ei ole käytetty teräasetta, eikä poliisi myöskään ole löytänyt sellaisia tehtyjen kiinniottojen yhteydessä.

Poliisi on kiinnittänyt huomiota tapauksia koskevaan somekirjoitteluun ja kehottaa keskustelijoita olla levittämättä huhuja ja olettamukseen perustuvia tietoja. Asiat ovat nyt moniammatillisen Ankkuritiimin hoidossa. Tiimiin kuuluu asiantuntijoita niin poliisista, sosiaali- ja terveydenhuollosta kuin nuorisopalveluista.

– Esitutkinnan jälkeen epäiltyihin nuoriin tullaan jatkossakin kohdistamaan moniammatillisia toimia ja heidän toimintaansa seurataan. Tavoitteena on, että perheiden kanssa tehtävällä yhteistyöllä nuorten alkuvaiheessa oleva rikollinen käyttäytyminen saadaan loppumaan, jotta ei syntyisi rikoskierrettä ja kiinteässä ryhmässä tehtäviä rikoksia, Malmberg kertoo.

Tapahtumien vuoksi poliisi tehostaa valvontaa ja näkyvää läsnäoloa Liedossa sekä tiivistää koulujen kanssa tehtävää yhteistyötä. 

– Väkivallasta ja sen uhkasta tulee aina viipymättä ilmoittaa viranomaisille, jotta tilanteisiin pystytään reagoimaan viipymättä, Malmberg muistuttaa.
 

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi




Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.