Paikalliset | 26.09.2024 12:39

Totaalipurku Oy:n ympäristölupahakemus Tarvasjoelle hylättiin

Totaalipurku Oy:n ympäristölupahakemus Tarvasjoelle hylättiin

Arkistokuvassa kahden vuoden takaa näkyy, miten Totaalipurku Oy oli jo aloittanut työt Rahkasuolla. Suolle oli tehty tie, jonka varsille oli rakennettu penkereitä.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on hylännyt Totaalipurku Oy:n ympäristölupahakemuksen Tarvasjoelle. Lupaa haettiin rakennus- ja purkujätteen vastaanottoon, käsittelyyn ja välivarastointiin sekä betoni- ja tiilimurskeen hyödyntämiseen maarakentamisessa Tarvasjoen Rahkasuolla sijaitsevalla kiinteistöllä. Rakennusjätteiden käsittelyyn olisi kuulunut myös vaaralliseksi luokiteltavan asbestijätteen vastaanotto ja välivarastointi.

Aluehallintovirasto ei pitänyt kierrätysaseman sijoituspaikaksi esitettyä suoaluetta soveltuvana hakemuksen mukaiselle toiminnalle, erityisesti huomioiden alueen kaavoitustilanne ja toiminnasta aiheutuvat mahdolliset vaikutukset vesiympäristöön. Aluehallintoviraston mukaan betoni- ja tiilijätteen käyttö kierrätysaseman kentän ja maavallin rakenteissa ei ole jätteen hyödyntämistä, vaan jätteen loppukäsittelyä. Tällöin tilanteeseen sovelletaan kaatopaikkoja koskevaa lainsäädäntöä. Aluehallintovirasto hylkäsi koko ympäristölupahakemuksen.

Päätökseen saa hakea valittamalla muutosta Vaasan hallinto-oikeudelta 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi




Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.