Paikalliset | 22.08.2024 11:59

Vierunkoskella haitarin havinaa ja kireitä siimoja

Vierunkoskella haitarin havinaa ja kireitä siimoja

Kalastuskilpailuissa viihdyttänyt Rauno Virta on soittanut haitaria 10- vuotiaasta asti.

Lieto-viikon perinteeksi muodostuneet Vierunpuiston asukasyhdistyksen kalastuskilpailut järjestettiin tänä vuonna jo 11. kerran. Tapahtuma sai alkunsa vuonna 2013, kun asukasyhdistys juhlisti 30-vuotista taivaltaan järjestämällä kesän aikana erilaisia tapahtumia. Kalastuskilpailut osuivat Lieto-viikolle, ja niiden menestyksen ansiosta kilpailuista tuli vuosittainen perinne.

Kolme vuotta sitten kalastuskilpailut saivat uuden sävyn, kun Lieto-viikon tapahtumille asetettiin vaatimus kulttuurisen sisällön sisällyttämisestä. Tämän myötä kilpailuihin on tullut musiikillinen lisä, kun haitarinsoittaja on viihdyttänyt osallistujia tapahtuman aikana.

—Mietimme yhdistyksessä, miten voisimme tuoda kulttuuria mukaan kalastuskilpailuihin. Sitten mieleemme juolahti tuttu haitarinsoittaja, ja pyysimme häntä säestämään tapahtumaa. Näin kulttuuri saatiin hienosti mukaan, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Jouni Mäkinen nauraen.

Haitarinsoittajana ja kilpailun lähettäjänä toimii Rauno Virta. Kun hänen soittonsa alkaa, kilpailijat voivat asettua kalastuspaikoilleen.

—Jouni soitti minulle kolme vuotta sitten ja sanoi, että nyt tarvittaisiin kulttuuria mukaan. Niinpä tulin soittamaan. Kappaletoiveisiin suhtaudun siten, että kun tänä vuonna toivotaan jotain, niin ensi vuonna se soitetaan harjoiteltuna, kertoo nykyään Turussa asuva Virta.

Kilpailu käytiin Vierun kosken yläjuoksulla, jossa kalastusalue oli 400 metriä pitkä. Järjestäjät niittivät noin 50 polkua joenrantaan, jotta kilpailijat pääsivät helposti kalastuspaikoille ilman, että heidän tarvitsi taistella tiensä läpi heinikon.

Viktor Brenner

 

Lue juttu kokonaisuudessaan Turun Tienoosta.

https://www.lehtiluukku.fi/lehdet/turun_tienoo

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi




Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.